İsrail Açıkladı! Yeni Yahudi Yerleşim Planı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşası için hazırlanan projeyi pazar günü hükümete ileteceğini belirtti.

12.10.2018-09:43 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-09:32) İsrail Açıkladı! Yeni Yahudi Yerleşim Planı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, pazar günü hükümete ileteceği planın şehirde yeni Yahudi yerleşimi kurulmasına yönelik atılmış bir adım olduğunu ifade etti.

İnşaat ve planlama kurumları tarafından kabul edilen planın evler, parklar ve kamusal alanlardan meydana geldiğini belirten Liberman, Batı Şeria'da iskan projesini yalnızca sözle değil fiille desteklemeye devam ettiklerini ifade etti.

ÜLKE TEHLİKE ALTINDA

İsrail Meclisi üyesi Stav Shaffir ise Twitter hesabı üzerinden, Liberman tarafından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Liberman'ın siyasi kararlar vererek güvenlik hakkında verdiği sözleri uygulamaktan kaçtığını belirten Shaffir, hükümetin tüm ülkeyi tehlikeye sokacak bir proje üzerinde çalıştığını dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Liberman'ın söyledikleri gibi Hamas'ı ortadan kaldırmadıklarına, aksine "terör" saldırılarının sürdüğüne, Gazze ve Batı Şeria için çözüm üretilmediğinin altını çizen Shaffir, "İsrail'in güvenliğini önemsemeyen bir grup, tüm ülkeyi tehlikeye atıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal