Çavuşoğlu-Pompeo Görüşmelerinden Türkiye'nin İstediği Sonuç Çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

04.06.2018-21:16 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-21:22)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin sonrasında kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Artık ABD ile ilişkilerde bize göre topu taca atma süreci bitmesi lazım. Suriye bunun önemli bir adımıdır’’ diye konuştu.

"YOL HARİTASININ PARAMETRELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İlk önce PKK/YPG terör örgütünün Münbiç'ten çıkarılması için bir yol haritasının parametreleri üzerinde çalışılacak. Yol haritasının uygulanması için net bir gün var. Bu, sahada atılacak adımlara bağlı. 6 aydan az bir süreden bahsediyoruz’’ diye konuştu.

"MÜNBİÇ'TE İNSANLARIN EVLERİNE DÖNMELERİ SAĞLANACAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç'te PKK/YPG terör örgütlerinin zoru ile yerlerini terk etmek zorunda kalan insanların evlerine geri dönmesinin sağlanacağını ifade etti.

"F-35 DEVİR-TESLİMİ DAHA ÖNCE PLANLANDIĞI GİBİ YAPILACAK"

"F-35 konusunda ABD Kongresindeki tehdit dilini kabul etmeyeceğimizi ve bunun yapıcı olmayacağını söyledik’’ diye konuşan Bakan Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’F-35 devir-teslimi daha önce planlandığı gibi 21 Haziran’da yapılacak. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok’’

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo’nun "ABD'de FETÖ konusunda FBI'ın çok ciddi soruşturmaları olduğunu" dediğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal