Borisov: Yunanistan'ın Göçmen Tavrını Soğukkanlılıkla İzlememiz Mümkün Değil

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Yunanistan'ın sınırına dayanmış düzensiz göçmenlere tavrını "soğukkanlılıkla" izlemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

02.03.2020-20:03 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-19:55) Borisov: Yunanistan'ın Göçmen Tavrını Soğukkanlılıkla İzlememiz Mümkün Değil

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye'ye hareketinden önce Sofya Havalimanı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma yemeğinde bir araya geleceklerini söyleyen Borisov, Suriye ve mülteci krizine karşın görüşeceklerini işaret etti.

Başbakan Borisov, Türkiye'nin Yunanistan ile ortak sınırındaki mülteci krizini vurgulayarak, "Ülke olarak, sınıra dayanmış çocuklu annelerin sağa sola dağıtıldığını gördüğümüz zaman buna sevinemeyiz, bundan mutluluk duymamız mümkün değil. Avrupalı hümanist ve demokrat bir ülke olarak bunu soğukkanlılıkla izlememiz de mümkün değil. Her şeyden önce geleceğe dönük iyi ilişkilerimizi pekiştirmeliyiz." sözlerine yer verdi.

Başbakan Borisov, göçmenlerin ter alacağı kampların Avrupa Birliği (AB) topraklarının dışında olması gerektiğini de işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bu sabah telefonla görüştüğünü aktaran Borisov, "Biz Suriye'deki askeri harekatlar ve insani krizle ilgili sorunlara kalıcı bir çözüm bulmalıyız. Bu bağlamda mültecilere yeniden bakabilmesi için Türkiye'ye yardım edilmeli." sözlerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal