Bolivya Devlet Başkanı Morales: 'Bir Şey Çaldıysam, İspatlasınlar'

Bolivya'da istifa etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Evo Morales, evine saldırıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını aktarıldı.

11.11.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-10:45)

Bolivya'da istifa etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Evo Morales, evine saldırıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales'in istifası başta olmak üzere gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek, tüm taraflara şiddetten kaçınma, maksimum itidal, şeffaf ve güvenilir seçimler düzenlenmesi çağrısı yaptı.

MEKSİKA'DAN MORALES'E İLTİCA TEKLİFİ

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, ülkesinin demokrasiye olan saygısının devam edeceğini vurgulayarak, "Bolivya'da geçen yüzyılda Latin Amerika'da yaşanana benzer, devam eden bir askeri operasyon var, biz bunu reddediyoruz. Darbeye hayır." cümlesine yer verdi.

Ülkesinin Morales'e iltica hakkı vereceğini aktaran Ebrard, "Meksika, müdahaleye karşı olan ve iltica hakkı sağlayan geleneksel tutumuyla La Paz'daki resmi büyükelçilik konutunda Bolivya yasama ve yürütme organlarında görev alan 20 kişiyi misafir ediyor. Aynı şekilde, kendisinin karar vermesi durumunda Evo Morales'e de iltica hakkı verebiliriz." diye konuştu.

"KAÇMAK İÇİN SEBEBİM YOK"

Görevinden istifaya zorlanan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, muhalefetin çevresindekilere ve halka zarar vermemesi için bu kararı aldığını söyleyerek, "Bolivya halkının bilmesini isterim ki kaçmak için bir sebebim yok. Eğer bir şey çaldıysam, ispatlasınlar. Eğer çalışmadığımızı söylüyorsalar, ekonomik gelişme sayesinde yaptığımız binlerce esere baksınlar. Vatanını seven mütevazılar ve fakirler bu mücadeleye devam edecek." diye ekledi.

Morales, 13 yılı aşkın bir süredir ülkeyi yönettiğine işaret ederek, "Bizim karşımızda birçok seçimde kaybetmiş olanlar, bizi diktatörlükle suçluyor. Bugün Bolivya özgür bir ülkedir. Bolivya kapsayıcı, onurlu, egemen ve güçlü bir ekonomiye sahiptir." açıklamasını yaptı.



Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.






DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal