Boeing 737 Max'lerde Yeni Bir Hata Tespit Edildi

FAA, "Boeing 737 Max" tipi uçakların uçuş bilgisayarındaki bir veri işleme hatasının, uçağın, pilotların kontrolü dışında irtifa kaybetmesine neden olabileceğini tespit etti

27.06.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-14:15)

 ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Endonezya ve Etiyopya'da gerçekleşen kazalardan sonra uçuşları askıya alınan "Boeing 737 Max" tipi uçaklarda yaptığı teknik incelemelerde yeni bir güvenlik riskinin bulunduğunu tespit etti.

Bloomberg'in haberine göre, FAA yaptığı uçuş simülasyonlarında, B737'lerin uçuş bilgisayarındaki veri işleme hatasının, uçağın, pilotların kontrolü dışında irtifa kaybetmesine neden olabileceği belirtlendi.

TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK  

FAA, Boeing'den söz konusu hatanın ortadan kaldırılması için gereken tasarım değişikliklerini yapmasını talep etti.

Hatanın her ne kadar daha önce iki kazaya sebep olan "Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi" (MCAS) adı verilen kontrol yazılımıyla ilgili olmadığı belirtilse de diğer kazalarda olduğu gibi kontrol dışı dalışlara neden olabileceği aktarıldı.

MCAS'nin uçağın kuyruğundaki küçük bir kuyruğu harekete geçiren motora bağlı olduğuna işaret eden uzmanlar, uçuş bilgisayarının da aynı mekanizmayı pilotların kontrolü dışında harekete geçirebileceği uyarısı yaptı.

Boeing Sözcüsü Gordon Johndroe, yaptığı açıklamada, şirketin FAA'nın yeni bulgusuyla hemfikir olduğunu belirterek uçuş kontrol yazılımlarının yenilenmesine ilişkin çalışmalar doğrultusunda hatanın ele alınacağını bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal