Boeing, 737 Max Tipi Uçaklardaki Hatasını Kabul Etti

Boeing İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg, geçen aylarda gerçekleşen kazalarla gündeme gelen 737 Max tipi uçakların alarm güvenliği noktasında yetersiz kaldıklarını kabul etti

31.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-10:22)

Amerikan CBS televizyonuna açıklamalarda bulunan şirketin Boeing İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg, kokpitteki acil durum alarmı yazılımına ilişkin bir sorun olduğunu aktardı.

"Hücum açısı sensörü"ndeki hatayı işaret eden  Muilenburg, “Açıkçası, hücum açısı uyarı sensörünün uygulanmasında yetersiz kaldık. Doğru, bunu uygun bir şekilde yapamadık” sözlerini kullandı.

Muilenburg ayrıca, şirketin bu sorunu çözmek amacıyla yoğun bir şekilde çalıştığını aktardı.

BOEING 737 MAX 8 KAZALARI  

Etiyopya Hava Yolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek amacıyla havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi yaşamını yitirmişti.

Endonezya'da ise Lion Hava Yolları'nın "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018 tarihinde, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin hayatını kaybettiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak kaydedilmişti.

Etiyopya'da gerçekleşen son kazadan sonra aralarında Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da olduğu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak askıya almış ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal