BM: Libya Görüşmeleri Yarın Cenevre'de Başlayacak

Birleşmiş Milletler, Libya siyasi görüşmeleri ilk turunun yarın Cenevre'de başlamasının öngörüldüğü açıklandı.

25.02.2020-20:17 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-21:20) BM: Libya Görüşmeleri Yarın Cenevre'de Başlayacak

Birleşmiş Milletler (BM), nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya Parlamentosu'nun dün Cenevre'de darbeci Halife Hafter ile gerçekleşen siyasi toplantılarda bulunmayacağını açıklamasında sonra, BM bugün yeni bir duyuruda bulundu.

Gerçekleşen duyuruda, Libya siyasi görüşmeleri ilk turunun yarın İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde başlamasının öngörüldüğü ifade edildi.

Libya konulu siyasi görüşmelerin BM himayesinde ve BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame'nin ev sahipliğinde yapılacağı söylenen duyurududa, toplantıyı takip etmek isteyen uluslararası basın mesupları için akreditasyon sürecinin de başladığı vurgulandı.

UMH'ye bağlı Libya Parlamentosu Başkanı Hammude Ahmed es-Seyyale ise dün düzenlediği basın açıklamasında, "Parlamento, askeri operasyonların durdurulması ve yerinden edilenler ile mültecilerin evlerine dönüşü gibi askeri ve insani süreçlerde ilerleme sağlanıncaya kadar Cenevre'deki siyasi diyaloğa katılımını askıya almayı kararlaştırdı." sözlerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal