BM Genel Sekreteri'nden Cemal Kaşıkçı Açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cemal Kaşıkçı olayının bir an önce netleştirilmesi gerektiğini söyledi.

13.10.2018-19:21 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-19:16) BM Genel Sekreteri'nden Cemal Kaşıkçı Açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile alakalı, "Gerçeğin ortaya çıkarılması, tam olarak ne olduğunun ve kimin sorumlu olduğunu açıklanması lazım" dedi.

Guterres, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girmesinin ardından kaybolan gazeteci Kaşıkçı ile alakalı BBC televizyonuna açıklamalar yaptı. 'Yeni normal' duruma gelen bu halden endişe duyduğunu söyleyen Guterres, ''Bu tarz olayların sayısı fazlalaşıyor ve uluslararası toplum buna izin veremez" diye konuştu.

Guterres, Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasını talep ederek, ''Gerçeğin ortaya çıkması, tam olarak ne olduğunun ve kimin sorumlu olduğunun kesinleşmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bu tarz olaylar karşısında 'hesap verilebilirlik' için yollar bulunmasının lazım olduğunu ifade eden Guterres, Kaşıkçı meselesinin ardından Suudi Arabistan'ın olması halinde Riyad 'da yapılacak yatırım konferansına gidilip gidilmemesi doğrultusundaki soruya ise ''Ne olduğuna dönük kesin bir yanıt lazım ve hükümetler uygun biçimde tepki koymalı'' cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal