İKDP ile İran Askerleri Arasında Çatışma: 6 Ölü Var

İran'ın Kirmanşah vilayetine bağlı Paveh şehrinde İKDP üyeleri ile İran askerleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 1 sivil, 2 milis ve 3 İran askerinin öldüğü bildirildi.

13.10.2018-18:27 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-18:19) İKDP ile İran Askerleri Arasında Çatışma: 6 Ölü Var

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan İKDP, İran'ın Kirmanşah vilayetine bağlı Paveh şehrinde dün çatışma yaşandığını 1 sivil, 2 milis ve 3 İran askerinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP), İran'ın Kirmanşah vilayetine bağlı Paveh şehrinde çatışma yaşandığını, 1 sivil, 2 milis ve 3 İran askerinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

İran'a muhalif ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) konuşlanan İKDP tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, dün İran Devrim Muhafızları ve İKDP milisleri arasında ülkenin güneybatısında yer alan Kirmanşah vilayetine bağlı Paveh arazisinde çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmanın yaklaşık 3 saat devam ettiği bildirilen açıklamada, 2 İKDP milisinin, 3 İran Devrim Muhafızları askerinin hayatını kaybettiği, olay yerinde olan Ferşad Çeçani adlı bir sivilin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Paveh'teki çatışma ile alakalı İran tarafından şimdilik bir açıklama gelmedi.

İran askerlerinin 8 Eylül'de Erbil'de faaliyet yapan İKDP'ye ait kampa yaptığı saldırıda, içlerinde üst düzey kişilerin de yer aldığı 16 İKDP'li hayatını kaybetmiş, yaklaşık 40 kişi yaralanmıştı.

İran tarafından terör örgütü olarak tanınan İKDP, İran'dan çıkmasının sonrasında 1996'den beri Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) kendilerine verdiği kamplarda kalıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal