BM Genel Sekreteri Guterres’den G20 Zirvesi Liderlerine Çağrı

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2015 yılında imzalanan fakat ABD'nin tek taraflı çekildiği nükleer anlaşmanın devam ettirilmesi ve Körfez'deki gerilimin azaltılması çağrısında bulundu

28.06.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-12:24)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2015 senesinde imzalanan ancak ABD'nin tek taraflı çekildiğini açıkladığı nükleer anlaşmanın devam ettirilmesi ve Körfez'deki gerilimin azaltılması çağrısı yaptı.

Guterres, Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da düzenlenen G20 Zirvesi marjında yaptığı basın açıklamasında, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın bir istikrar faktörü olduğunu söyleyerek, "bu anlaşmayı korumanın çok önemli olacağını" belirtti.

Körfez'deki gerilimin azaltılması ve olası bir çatışmadan kaçınılmasını çağrısında bulunan Guterres, bölgede muhtemel bir çatışmanın, G20'ye katılan liderler için büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.

ADİL REFORMALAR NOKTASINDA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI  

Guterres, G20 Zirvesi'ne katılan liderlere hitaben kaleme aldığı mektupta, G20 ülkelerine, küresel finansal güvenlik ağını kuvvetlendirmek ve küresel ekonominin direncini yükseltmek amacoyla adil ve istikrarlı reformlar noktasında harekete geçme ve "eşit büyümeyi teşvik etme" çağrısında bulundu.

Dünya birtakım büyük sorunları çözme noktasında ilerleme kaydetmiş olsa da bu durumun yeterince hızlı gerçekleşmediğinini dile getiren Guterres, iyi planlar ve vizyon olsa da “düşünmeye değil harekete geçmeye" ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal