G20 Osaka Liderler Zirvesi Başladı

Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi, Başbakan Şinzo Abe’nin konuk heyet başkanlarını karşılaması ve aile fotoğrafı çekimiyle başladı

28.06.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-12:14)

G20 Liderler Zirvesi sebebiyle Japonya'nın Osaka kentinde bulunan G20 üyesi ve davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri, zirvenin düzenleneceği INTEX Osaka Fuar Merkezi’ne geldi.

Japonya Başbakanı Abe, liderleri fuar merkezi girişinde karşıladı.

Karşılamadan sonra Başbakan Abe ve aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de yher aldığı konuk heyet başkanları, G20 Liderler Zirvesi aile fotoğrafı için hazırlanan platformda, kendilerine ayrılan yerlere geçti.

Karşılamadan sonra liderler, " Dijital Ekonomi" temalı özel etkinliğe katıldı. Bu etkinliğin ardından zirvenin ilk oturumu “Küresel Ekonomi, Ticaret ve Yatırımlar” temasıyla gerçekleşecek.

İlk oturumun arından ikili görüşmeler yapacak olan liderler, sonrasında “Yenilik” isimli oturuma katılacaklar. Zirvenin ilk günü kültürel etkinlik ve G20 Liderler Yemeği ile bitecek.

ZİRVENİN İKİNCİ GÜNÜ   

Zirvenin ikinci ve son günü, "Kadının Güçlendirilmesi," konusuyla düzenlenecek olan özel oturumla başlayacak. Bir saat 15 dakika sürmesi öngörülen oturumun ardından zirvenin üçüncü oturumu "Eşitsizlikleri Gidermek - Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Dünya Oluşturmak" başlığı altında liderler tarafından görüşülecek. İkinci gün öğleden sonra, liderlerin “İklim Değişikliği – Çevre ve Enerji” temalı zirvenin son oturumuna katılması öngörülüyor.

Dünyanın dört bir tarafından 2 binden fazla gazetecinin yakından takip ettiği zirveye, 19 lider ve aralarında Avrupa Birliği'nden de delegelerin bulunduğu 30 bin kişi katılıyor.

Osaka’da zirveye karşı olası bir protestoya karşı geniş güvenlik tedbirleri alındı. Zirve boyunca 32 binden fazla kolluk kuvveti görev yaparken, şehirde zirvenin gerçekleştiği INTEX Osaka Fuar Merkezi ve ana yollar trafiğe kapatıldı. Toplu taşımayı da etkileyen güvenlik tedbirleri sebebiyle ulaşımda aksamalar söz konusu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal