BAE Libya'da Ele Geçirilen Amerikan Silahlarıyla İlişkisini Reddetti

BAE Dışişleri Bakanlığı, "Emirlikler, Libya'da çıkan silahların mülkiyetini kesinlikle reddetmekte ve Birleşmiş Milletler uzmanlarıyla tam bir işbirliğine bağlı olduğunu vurgulamaktadır." ifadesinde bulundu

03.07.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-12:13)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'daki Halife Hafter kuvvetlerinin yakın zamanda kaybettiği Giryan şehrinde ele geçirilen ABD yapımı silahlarla ilişkisini reddetti.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin Washington hükümetinden Libya'da ortaya çıkan Amerikan silahlarının soruşturulmasını talep etmesinden sonra BAE Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak söz konusu silahlarla ilişkilerini yalanladı.

Yapılan açıklamada, "Emirlikler, Libya'da çıkan silahların mülkiyetini kesinlikle reddetmekte ve Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarıyla tam bir işbirliğine bağlı olduğunu vurgulamaktadır." sözleri aktarıldı.

BAE, tüm taraflara gerilimin düşürülmesi ve BM'nin liderliğinde siyasi çözüme katılmaları çağrısı yaptı.

SORUŞTURMA TALEBİ  

Libya'da BAE'nin desteklediği Halife Hafter'e bağlı kuvvetler, başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattıkları operasyonda kritik Giryan şehrini geçtiğimiz hafta kaybetmişti.

Şehri ele geçiren uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Giryan şehrinde Halife Hafter'e bağlı kuvvetlere ait depolarda çok sayıda ABD yapımı silah ve mühimmat bulmuş, Hafter kuvvetleri tarafından kullanılan ABD yapımı füzelerin görüntülerini paylaşmıştı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, ABD'nin, BAE'ye sattığı silahların Libya'da Halife Hafter'e bağlı kuvvetlerin elinde çıkmasına ilişkin olarak soruşturma başlatılmasını istemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal