BAE Şeyhi Al Maktum'un Eşi Prenses Haya İngiltere'ye Sığındı

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşit Al Maktum'un karısı Prenses Haya'nın, kocasını terk ettiği ve gizlendiği İngiltere'nin başkenti Londra'da "korku içinde yaşadığı" öne sürüldü

03.07.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-13:09)

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin yayınladığı habere göre, Al Maktum'un (69) 6 eşinden biri olan Prenses Haya (45) geçen aylarda iltica başvurusunda bulunmak amacıyla kaçtığı Almanya'dan sonra Londra'ya geçti ve hala burada saklanıyor.

Habere göre Ürdün kökenli ve İngiltere eğitimli Haya, şehrin merkezindeki Kensington Sarayı Bahçeleri bölgesinde 85 milyon (605 milyon TL) sterlin değerindeki bir evde kalıyor.

Haya'nın kocasından kaçmasının nedeni olarak, Emir'in BAE'den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latifa'nın başına gelenlerin arka planını öğrenmesi öne sürülüyor.

Prensesin "yakın çevresinden'' elde edilen habere göre, Latifa'nın geri getirilişi hakkında yeni bilgilere ulaşan Haya, kendisini güvende hissetmediği için ülkeden kaçma kararı aldı. Haya'nın Londra'da BAE tarafından "kaçırılma" korkusu içinde yaşadığı belirtildi.

DİPLOMATİK KRİZE NEDEN OLABİLİR  

BAE'nin, Haya'nın iadesini istemesi durumunda İngiltere ile bu ülke arasında diplomatik bir kriz söz konusu olabileceği belirtiliyor. Haya'nın da böyle bir talep halinde İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde hakkını aramaya hazırlandığı ileri sürülüyor.

Ürdün Kralı Abdullah'ın da yarı kız kardeşi olan Haya'nın, bu ülke ile BAE arasında da sorun çıkarması olasılığı bulunuyor.

Al Maktum'un geçtiğimiz günlerde instagram hesabından paylaştığı kendisine ait bir şiirde, bir kadının "ihanetine uğradığı" anlamına gelen mısraların bulunması da Haya'nın kaçışına gönderme olarak değerlendirilmişti.

Al Maktum'un kızı Latifa, bir Fransızın yardımıyla geçen sene ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmış ve ülkesine geri götürülmüştü. Dünya çapında pek çok insan hakları savunucusu, Latifa'nın zorla ülkeye geri götürüldüğünü ve bunun bir "kaçırılma" olduğunu öne sürmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal