Avustralya'da İslam Karşıtı Yorumlarda Bulunan Milletvekili Adayı Partisinden Atıldı

Avustralya'da iktidarda olan Liberal Parti, Müslümanları "Avustralya vatandaşlığı verilmemesi gereken kötü karakterli insanlar" şeklinde nitelendiren milletvekili adayını partiden çıkarma kararı aldı.

01.05.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-09:39)

Avustralya’da 18 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek olan genel seçimlerde iktidardaki Liberal Parti’den milletvekili adayı olan Jeremy Hearn, İslam karşıtı yorumları yüzünden partisinden atıldı.

Melbourne’un güneydoğu semtlerinden federal milletvekili adayı olan Hearn’ın sosyal medya hesabından, İslam ve Müslüman karşıtı yorumlar yaptığının tespit edilmesi partisini harekete geçirdi.

Milletvekili adayının açıklamalarına sert çıkan Liberal Parti, Müslümanlara ilişkin çirkin ifadelerde bulunan Hearn’ı partiden çıkardı.

Jeremy Hearn, sosyal medya hesabından, "Avustralyalı Müslümanların, Müslüman olmayan Avustralya vatandaşlarının öldürülmesi ya da köleleştirilmesini isteyen bir ideolojiye sahip olduğu" yönünde yorumlar yapmıştı.

Müslüman Avustralyalıların, Avustralya Hükümeti'ni devirmek ve şeriat yasasını uygulamak  için gerçek niyetlerini sakladıklarını belirten Hearn, Müslümanları, "Avustralya vatandaşlığı verilmemesi gereken kötü karakterli insanlar" şeklinde nitelendirmişti.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunan Jeremy Hearn, "Bu yorumlar tamamen yanlıştı ve Müslümanlardan açıkça özür diliyorum." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal