ABD Venezuela'da Rejim Değişikliği Umuyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, "Bir süredir Maduro’dan sonraki gün yapacaklarımız hakkında planlamalar yapıyoruz." ifadesinde bulundu.

01.05.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-09:28)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela’da yakın zamanda bir hükümet değişikliği umut ettiklerini söyeleyerek, “Bir süredir Maduro’dan sonraki gün yapacaklarımız hakkında planlamalar yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bolton, Venezuela’da yaşanan gelişmelere ilişkin Beyaz Saray’da gazetecilerin yönelttiği soruları cevapladı.

Venezuela’daki olayları "oldukça ciddi" olarak tanımlayan Bolton, “Başkan Donald Trump ve danışmanları bu olayları dakika dakika takip ediyorlar.” dedi.

Son üç aydır muhalefetle iletişim halinde olan Venezuelalı bazı görevlilerinin verdikleri sözleri yerine getirmeleri çağrısı yapan Bolton “Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, Yüksek Mahkeme Başyargıcı Maikel Moreno ve Devlet Başkanlığı Muhafız Birliği Komutanı Ivan Raphael Hernandez Dala, bunların hepsi Nicolas Maduro’nun gitmesi gerektiği noktasında aynı fikirdeler; bugün öğleden sonra onlar harekete geçmeliler ya da bu akşam geri kalan askerleri de geçici başkanın yanına çekmeliler.” dedi.

"BARIŞÇIL İKTİDAR DEVRİNİ DESTEKLİYORUZ"

Trump’ın Venezuela’da muhalif lider Juan Guaido’ya barışçıl bir iktidarın devredilmesini desteklediğini ileri süren Bolton, “Yeterli sayıda önemli isim rejimden ayrılıp muhalefet tarafına geçerse bunun için halen bir ihtimal var.” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal