Almanya'da Kurulan Ramazan Çadırına Irkçı Saldırı

Almanya'nın Dortmund şehrinde kurulan "Festi Ramazan" çadırlarına gamalı haç sembolü çizildi.

01.05.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-11:18)

Almanya'nın Dortmund şehrnde Ramazan ayı boyunca düzenlenecek "Festi Ramazan" etkinliği için kurulan çadırlara kimliği kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından Nazilerin sembolü olan gamalı haç çizildi.

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek olan festivalin organizatörü Ergün Özkara yaptığı açıklamada, iki gece ard arda  saldırıya uğradıklarını belirtti. Özkara ilk gece su tanklarının patlatıldığını, çadırların dışkı sürülerek kirletildiğini söyledi.

ÇADIRLARA DIŞKI SÜRDÜLER

Özkara, "Festi Ramazan çadırlarımızı kurmaya başladıktan iki gün sonra gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından su tanklarımız patlatıldı. Stantların içine dışkı sürmüşler, temizledik. Ertesi gün alana geldiğimizde çadırlara Nazi sembolleri çizilmiş olduğunu gördük. Bunun yanı sıra stantların içine girip çevreye çektiğimiz sac telleri yıkmışlar. 5-6 tane çadırın üzerine gamalı haç çizmişler." ifadesinde bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ergün Özkara, polisin olay yerinde inceleme yaptığını, daha sonra Dortmund Belediyesi ile beraber gerekli önlemleri alarak konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal