Avrupa'dan ABD'ye İkaz Mektubu

Avrupalı devletler, ABD'nin İran'a yönelik ambargolarından muafiyet isteğiyle Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup iletti.

06.06.2018-20:40 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-20:36) Avrupa'dan ABD'ye İkaz Mektubu

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin maliye ve dışişleri bakanları tarafından imzalanan mektupta ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İran'a yönelik ambargolarından Avrupa şirketlerinin muaf tutulması talep edildi.

'ESEF DUYDUK'

Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan geri çekilme kararından kuvvetle esef duyduklarını belirten üç Avrupa devletinin bakanları, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 2016 yılından beri İran ile ticaret yapan Avrupa firmalarına Amerikan yaptırımlarından muafiyet tanınması isteği yazılı şekilde gönderildi.

ABD’ye iletilen mektupta "Yakın müttefikler olarak ABD'nin ikincil yaptırımlarının yurtdışında yaratacağı etkilerin AB kurum ve bireyleri üzerinde uygulanmaması ve bu çerçevede ABD'nin siyasi kararımıza ve AB'nin hukuki hakimiyet alanı içerisinde faaliyet gösteren ekonomik aktörlerin iyi niyetine saygı göstermesi beklentisini taşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

SWIFT TALEBİ DE EKLENDİ

İran'ın uluslararası para transferi yapılmasına olanak tanıyan SWIFT sisteminden çıkarılmaması isteğinin de yer aldığı mektup, ABD'nin Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal