Arap Birliği Dışişleri Bakanları Kahire'de Bir Araya Geldi

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Bölgenin istikrarı, Filistin sorununa adil ve detaylı bir çözüm bulunmasıyla olacaktır." sözlerini kullandı.

06.03.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-17:00) Arap Birliği Dışişleri Bakanları Kahire'de Bir Araya Geldi

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Bölgenin istikrarı, Filistin sorununa adil ve detaylı bir çözüm bulunmasıyla olacaktır." sözlerini kullandı.

Arap Birliği, Mısır'ın başkenti Kahire'de yer alan daimi yerleşkesinde dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Somali Dışişleri Bakanı Ahmed İsa Avad'ın başkanlığını yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, Amerikan hükümeti tarafından iki sene önce hazırlanan Orta Doğu barış planından olumlu bir sonuç elde edilemediğini tam tersine Filistinlilere karşı karar ve uygulamaların arttığını belirtti.

'FİLİSTİN ÖNCELİĞİMİZDİR'

Ebu Gayt, "Filistin meselesi ilk baştaki önceliğimizdir. Bölgenin istikrarı, Filistin sorununa adil ve detaylı bir çözüm getirilmesinden geçmektedir. Bu da ancak başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması ve Filistin topraklarındaki işgalin sona ermesiyle sağlanabilir. Filistin topraklarındaki gelişmeleri dikkatli bir şekilde endişe ile izliyoruz." sözlerini aktardı.

Mart ayı bitiminde Tunus'ta gerçekleştirilecek olan Arap Birliği Zirvesi'nden de bahseden Ebu Gayt, zirvede önderlerin Arap ülkelerinin dahil olduğu krizleri çözecek bir yol bulmalarını beklediğini belirtti.

Toplantıda Ebu Gayt'tan sonra Filistin, Cezayir, Somali, Libya ve Cibuti dışişleri bakanları da konuşma yaptı. Bakanlar konuşmalarında Filistin sorununun yanı sıra Suriye, Yemen ve Libya krizlerine dair de yorumlarda bulundu.

Bugünkü toplantı Tunus'ta gerçekleşecek olan Arap Birliği Zirvesi öncesinde bir hazırlık toplantısı olarak nitelendiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal