AB Brexit Çıkmazına Çözüm Bulamadığını Açıkladı

Avrupa Birliği (AB), Brexit "çıkmazı"ndan kurtulmak için şu anlık bir çözümün bulunmadığını belirtti.

06.03.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-16:47) AB Brexit Çıkmazına Çözüm Bulamadığını Açıkladı

Avrupa Birliği (AB), Brexit "çıkmazı"ndan kurtulmak için şu anlık bir çözümün bulunmadığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında süregelen Brexit krizi tüm gerginliğiyle devam ediyor.

Bugün Avrupa Birliği’nden sert bir açıklama daha geldi. Avrupa Birliği (AB), Brexit "çıkmazı"ndan kurtulmak için şu anlık bir çözümün bulunamadığını duyurdu.

KRİTİK OYLAMA İÇİN TARİH 12 MART

İngiliz parlamentosu Başbakan Theresa May'in AB ile uzlaştığı Brexit anlaşmasını 15 Ocak'ta gerçekleşen oylamada büyük bir çoğunlukla reddetmişti.

Parlamentonun anlaşmada değiştirilmesini istediği "tedbir maddesi", İngiltere'nin bir parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına Brexit'ten çıktıktan sonra fiziki sınır girmemesi amacıyla anlaşmaya eklenmişti.

Tedbir maddesi, İngiltere'nin AB ile detaylı bir ticaret anlaşması imzalayana kadar gümrük birliği içinde bulunmasını, Kuzey İrlanda'nın da buna ilaveten çeşitli bir dizi AB kuralına uymasını öngörüyor.

May'in tekrardan gözden geçirilen Brexit anlaşmasını 12 Mart'ta parlamentoya sunması bekleniyor. Anlaşmanın reddedilmesi durumunda 13 Mart günü milletvekilleri tarafından "anlaşmasız ayrılık" seçeneği oylanacak. Bunun da kabul edilmemesi durumunda milletvekilleri 14 Mart'ta "Brexit’in ertelenmesi" seçeneğini görüşecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal