Almanya DEAŞ'lı Teröristleri Almak İstemiyor

Almanya, Alman vatandaşlığına sahip bazı DEAŞ'lı teröristlerin ülkeye geri dönmesini istemiyor.

14.10.2019-18:20 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-18:17)

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Berlin'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Alman vatandaşı DEAŞ teröristlerinin ülkeye geri alınması noktasında, Alman hükümetinin tutumunun ne olduğu hakkında AA muhabirinin sorularına cevap verdi.

Suriye'nin kuzeyindeki Alman vatandaşı DEAŞ teröristlerinin alınması hakkında, kendilerinin bu konuda özel çaba sarf etmeyeceklerini anlatan Alter, bu kişilerin Almanya sınırına gelmesi durumunda ise ayrı güvenlik mekanizmalarının devreye sokulacağını kaydetti.

Alter, söz konusu teröristlerden Alman vatandaşlığı bulunanların sınıra geldiklerinde geri çevrilemeyeceğinin altını çizerek, bu konudaki tutumun ise 3 maddede toparlanabileceğini vurguladı.

''Birincisi, genel bir alınma olmaz ancak her bir duruma ayrı ayrı karar verilmesi lazım." diyen Alter, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İkincisi, alacağımız kişinin kimliği hiçbir şüphe olmadan belli olacak. Üçüncüsü, Almanya'nın kabul ettiği kişi, buradaki topluma bir tehdit oluşturmayacak. Özellikle üçüncü madde konusunda, bu insanlar, halkımıza ve değerler sistemimize karşı savaşmak için ülkeden ayrıldılar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal