Alman Gazetesi Südkurier: Türkiye AB'den Uzaklaşmak İçin Her Şeyi Yapıyor

Almanya'daki yerel Südkurier gazetesi, Alman siyasetçi Manfred Weber'in Türkiye'nin asla AB üyesi olamayacağına ilişkin sözlerini yorumlayarak "Türk siyaseti Avrupa'dan uzaklaşmak için her şeyi yapıyor.'' sözlerini kullandı.

25.04.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-16:07) Alman Gazetesi Südkurier: Türkiye AB'den Uzaklaşmak İçin Her Şeyi Yapıyor

Almanya'daki yerel Südkurier gazetesi, Alman siyasetçi Manfred Weber'in Türkiye'nin asla AB üyesi olamayacağına ilişkin sözlerini yorumlayarak "Türk siyaseti Avrupa'dan uzaklaşmak için her şeyi yapıyor. Erdoğan'ın kişisel hırsı Türk hakimiyeti altındaki bir Önasya etki alanı ve erkeklerin yön verdiği bir retro-İslam’dan yana" sözlerini kullandı. 

'TÜRKİYE'DE AB'YE GİRMEK ARTIK GÜNDEM DEĞİL'

Neues Deutschland gazetesinin aynı konudaki yazısında ise Weber’in açıklamalarının beklenen etkiyi göstermediği belirtilerek Türkiye’de AB’ye katılma meselesinin artık gündem konusu olmadığına işaret edildi: 

"Weber en azından söyleyeceğini başından söyledi. CSU'lu politikacı Salı günü seçimin kazananı olarak AB Komisyonu Başkanı olması halinde Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerini sonlandırmak istediğini belirtti. Fakat mesajın etkisi oldukça düşük. Çünkü 2005'te (!) başlayan katılım görüşmeleri senelerdir adeta can çekişiyor. Buna ek olarak Boğaziçi'nde artık kimse Batı Birliği'ne katılmaktan bahsetmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücünü artırmak için bir prestij projesi olan AB'ye katılıma artık çoktandır ihtiyacı yok. Türk ekonomisi krizle boğuşsa bile büyük ölçüde stabil. Ankara bölgesel ittifaklarda belirleyici bir müttefik rolünde. Ve Türkiye'nin elinde 'mülteci mutabakatı'yla AB'ye karşı bir koz var." 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal