Irak Ticaret Bakanı: Türkiye ile Irak Arasında Yeni Sınır Kapısı Açılacak

Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani, "Türkiye ile Irak arasında yeni sınır kapısının yakında açılacağını umuyorum." sözlerini aktardı.

25.04.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-15:41) Irak Ticaret Bakanı: Türkiye ile Irak Arasında Yeni Sınır Kapısı Açılacak

Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani, Türkiye ile Irak arasında yeni sınır kapısı açılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Yeni sınır kapısının yakında açılacağını düşünüyorum." ifadesinde bulundu.

Başkent Bağdat'ta gerçekleşen "Türkiye-Irak İnşaat Forumu" sonrası gazetecilerin sorularını cevapyan Ani, Türkiye ile Irak arasında yeni sınır kapısının açılması hakkında, "Bu meseleye ilişkin Dışişleri, Ticaret ve Ulaştırma bakanlıklarıyla Gümrük Dairesi'nden isimlerin bulunduğu komiteler kuruldu. Çalışmalar devam ediyor ve gelişmeler olumlu ilerliyor. Yeni sınır kapısının yakında açılacağını düşünüyorum." dedi.

2018'DE TİCARET HACMİ 13 MİLYAR DOLAR 

Ticari ilişkiler hakkında da yorumlamalar yapan Ani, Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu ve 2018 yılında yaklaşık 13 milyar doları bulan ortak ticaret hacminin bu sene daha da yükseleceğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal