ABD'nin Suriye Planı Ortaya Çıktı, Trump Göz Boyamaya Çalışıyor

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den geri çekilme kararını duyurmasından sonra gözler ABD'nin Irak'taki askeri birliğine çevrildi.

27.12.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-16:13) ABD'nin Suriye Planı Ortaya Çıktı, Trump Göz Boyamaya Çalışıyor

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den geri çekilme kararını duyurmasından sonra gözler ABD'nin Irak'taki askeri birliğine çevrildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki askerleri geri çekme kararını duyurmasından sonra bölgeye yönelik hareketlerini Irak’tan sürdüreceğini söylemesi, dikkatleri ABD'nin Irak'taki askeri birliğine çekti.

Trump, eşi Melania Trump ile dün Irak'ın Enbar bölgesindeki Aynü'l Esed Askeri Üssü'ne gelerek, burada görev yapan Amerikan askerleriyle görüşmüştü.

IRAK’TA 9 ABD ÜSSÜ BULUNUYOR

Saddam Hüseyin rejimini engellemek amacıyla Mart 2003 tarihinde Irak'a giren ABD'nin bu ülkede bilinen 9 askeri üssü bulunmakta. ABD, 2011 senesinde Irak'tan çekilmiş olsa bile buradaki varlığını bölgede bulunan askeri üsleri ile geliştirdi. ABD'nin şu anda Irak'ta yaklaşık 5 bin askeri bulunmakta.

ERBİL’DE 2 ASKERİ ÜS VAR

Trump'ın askerlerini Suriye'den geri çekme kararını duyurmasından sonra gündem olan Erbil'deki Harir Hava Üssü de ABD kuvvetlerinin bulunduğu üsler arasında yer almakta. ABD Uluslararası Erbil Havalimanı'nında da bir askeri üsse sahip.

Konu ile açıklama yapan Iraklı Güvenlik Uzmanı Sermet Beyati, Trump'ın Irak'a sürpriz bir şekilde gelmesinin sebebinin dün Enbar'daki askeri üstte yaptığı "Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız." ifadesinden kesin bir anlaşıldığını açıkladı. Beyati, Trump’ın bu sözlerinin "ABD'nin Irak'ta kalmakta ısrarcı olduğunu ve burayı kullanacağı anlamına" geldiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal