ABD'nin Akabinde Dünyada En Büyük Silah Üreticisi Çin Oldu !

Çin'in ABD'den sonra dünyanın en büyük silah üreticisi sırasına ulaştığını,Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü açıkladı.

03.02.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-12:47) ABD'nin Akabinde Dünyada En Büyük Silah Üreticisi Çin Oldu !

ABD'nin ardından dünyada 2. büyük silah üreticisinin Çin olduğu açıklandı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü,Küresel güvenlik ile ilgili çalışmalar yapıyor , Çin'in silah sanayisini incelediği ve dünyadaki bütün silah üreticisi hükümetlerle mukayese edildiği "Çinli Firmaların Silah Satışlarının Değerlendirmesi" konulu bildirge paylaştı.

Çin'in silah sanayisi bilgilerini gizli tutması sebebiyle Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü,"2017 En Büyük 100 Silah Üreticisi Raporu"na dahil edilmemişti.

Son yayınlanan bildirgede ise yeni sağlanan bilgiler dolrultusunda, en büyük 4 Çinli silah üreticisinin askeri satışlarının öngörülebildiği belirtildi. Bildirge, bu kapsamda konu olan 4 şirketin "dünyanın en çok silah satan 20"si içinde yer aldığnın altını çizdi.

Çin'in silah sanayisinin modernizasyonu için oluşturulan 2020, 2035, 2049 hedefleri içerisinde son senelerde mevduatlarını artırdığı açıklanan bildigede ise dünyada silah ticaretinde Çin'in Rusya'yı geçerek 2.sırada yer aldığı aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal