ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi: Afganistan İçin Barış Bir Önceliktir

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad, "Afganistan için şu an barış önceliktir, fakat seçim de düzenlenmelidir." açıklamasında bulundu

18.05.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-13:45)

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, ABD için siyasi yollarla Afganistan'daki savaş ve şiddeti sonlandırmasının öncelikli olduğunu ifade etti.

Halilzad, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, Afganistan halkının barışı her şeyden çok istediğini ve ABD olarak onların hak ettikleri huzurun sağlanmasından yana olduklarını belirtti.

Barış sürecinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini olumsuz etkilemeyeceğine işaret eden Halilzad, ''Afganistan için şu an barış önceliktir, fakat seçim de yapılmalıdır.'' sözlerini kullandı.

Taliban temsilcileri ile Halilzad arasında 9 günlük  altıncı barış görüşmesi geçtiğimiz hafta bitmişti.

TALİBAN İLE BARIŞ SÜRECİ

Hamid Karzai'nin devlet başkanlığı zamanında, Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki temasların, Katar'ın başkenti Doha'da Haziran 2013 yılında yapılması planlanıyordu. Fakat Taliban'ın ofise "Afganistan İslam Emirliği" tablosu ve bayrağını asıldığı için Afgan hükümeti müzakerelerden çekilmişti. Ofis bir aydan sonra kapanmış ve barış müzakereleri de ileriki bir tarihe ertelenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal