ABD Basra Körfezi'nde Uçan Yolcu Uçaklarına Uyarıda Bulundu

ABD'de Federal Havacılık İdaresi, İran ile meydana gelen askeri ve siyasi gerilimler sebebiyle Basra Körfezi ve Umman Körfezi'ndeki havayolllarını uyardı

18.05.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-11:40)

ABD'de Federal Havacılık İdaresi (FAA), İran ile meydana gelen askeri ve siyasi gerilimler sebebiyle Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçmakta olan havayolu şirketlerini güvenlik riskine karşı uyardı.

FAA, ABD'nin Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) büyükelçiliklerden paylaştığı uyarıda, Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan yolcu uçaklarının, bölgedeki yükselen askeri hareketlenme ve siyasi gerilim sebebiyle "yanlış tanımlanma" riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Yapılan uyarıda, uçakların seyrüsefer sistemlerine dışardan müdahale edilebileceği ya da önceden uyarı yapılmaksızın iletişimlerinin sonlandırılabileceği kaydedildi.

ABD SAVAŞ GEMİSİ YOLCU UÇAĞINI VURMUŞTU  

Uyarı, 1988 yılında ABD ile İran arasında Basra Körfezi'nde yaşanan bir deniz muharebesi esnasında Amerikan donanmasına ait USS Vincennes savaş gemisinin, Tahran-Dubai seferini yapmakta olan İran Havayolları'na ait Airbus A300 yolcu uçağını, F-14 savaş uçağı sanarak vurduğu olayı hatırlattı. Olayda uçakta bulunan 66'sı çocuk olmak üzere 290 kişi yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal