İranlı Yetkiliden İran-ABD Gerginliğinde Acil Durum Masası Teklifi

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, "İran ile ABD'li görevliler arasında acil durum masası kurulmalı. Bu masanın özel işi, gerginliğin idaresi olacaktır." ifadesinde bulundu

18.05.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-11:22)

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İran ile ABD'li görevliler arasında Irak veya Katar'da acil durum masası kurulması gerektiğini söyledi.

Felahetpişe, İran Meclisi Haber Ajansı'nda (ICANA) yayınlanan açıklamasında, İran ile ABD arasındaki gerginlik hakkında yeni bir teklifte bulundu.

Amerikalı ve İranlı görevlilerin herhangi bir savaş çıkmayacağı konusunda açıklamalar yaptıklarını belirten Felahetpişe, iki tarafın da savaş istemediğini vurguladı.

İranlı görevli, iki ülke arasında gerginliği durdurmak amacıyla yeni bir mekanizma teklifinde bulunarak, "İran ve ABD'nin en yüksek makamları savaş ihtimalini reddetti fakat üçüncü oyuncuların, dünyanın büyük bir bölümünün viraneye dönmesi için aceleleri var. İran ile ABD'li yetkilgörevliler arasında acil durum masası kurulmalı. Bu masanın özel işi, gerginliğin idaresi olacaktır." sözlerini kullandı.

TRUMP ÇATIŞMA SİNYALLERİ VERMİŞTİ  

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da açıklama yaparak, İran hükümetine  nükleer programı terk etmesi noktasında görüşme çağrısında bulunmuş, öte yandan da iki ülke arasındaki yüksek gerilim dikkate alındığında askeri çatışmanın da olası görüldüğünü belirtmişti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal