ABD'li Yetkili: Türkiye, Rusya'dan S-400 Alırsa Yaptırım Uygularız

ABD'li bir yetkili Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri alması durumunda yaptırım uygulayabileceklerini söyledi. S-400'lerden vazgeçilmesi durumunda ise ABD'nin Patriot satabileceği vurgulandı.

07.02.2019-15:49 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-15:26) ABD'li Yetkili: Türkiye, Rusya'dan S-400 Alırsa Yaptırım Uygularız

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Amerikalı kaynak, bir grup gazeteciyle sohbetinde, S-400’lerde ısrar edilmesi durumunda Türkiye’nin üç sonuçla karşı karşıya gelebileceği ikazını yaptı ve bu muhtemel sonuçları şu şekilde sıraladı;

– Türkiye, ortağı olduğu F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılabilir
– ABD ile Türkiye arasında devam eden Patriot füze alım görüşmeleri kesilebilir
– Türkiye S-400’leri alırsa, Amerikan Kongresi’nin daha önce kararlaştırdığı yaptırımlara maruz kalabilir.

TESLİM TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Moskova’dan bu hafta içerisinde Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400’lerin ilk partisinin 2019 bitiminde teslim edilebileceği ile alakalı açıklamalar yapılmıştı.

Amerikalı görevli, Türkiye’nin aynı anda hem S-400’leri, hem de Patriot füzelerini almasının mümkün olmadığını ifade ederek, S-400’lerden vazgeçilmesine cevap olarak Amerika’nın yaptığı Patriot satışı teklifini halen masada olduğunu söyledi. Ankara ile Washington arasında Patriot satışı ile alakalı görüşmelerin devam ettiğini de söyleyen Amerikalı görevli, fakat satışın “teknoloji transferini de” içine alıp almadığı hususunda ayrıntı vermekten geri durdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal