ABD'li Senatör Menendez: Türkiye S-400 Sistemi ile Yaptırımlar Arasında Bir Tercih Yapmalı

ABD'li Demokrat Senatör Robert Menendez, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri ile yaptırımlar arasında 'bir seçim yapması gerektiğini' belirtti.

22.04.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-12:30) ABD'li Senatör Menendez: Türkiye S-400 Sistemi ile Yaptırımlar Arasında Bir Tercih Yapmalı

ABD'li Demokrat Senatör Robert Menendez, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almak ile yaptırımlar arasında 'bir seçim yapması gerektiğini' söyledi.

Menendez bunun yanında, Türkiye'yle ilişkilerin olumsuz halde etkilenmesi halinde, ABD'nin, bu ülkedeki üslerini Yunanistan'a taşımayı dahi düşünebileceğini belirtti. 

Yunanistan yerel Kathimerini gazetesine konuşan Demokrat Senatör Menendez, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alması durumunda, 'F-35 savaş uçaklarının teslimatından gerçekten vazgeçmesi mi gerekeceği' sorusuna, "F-35'leri almalarının imkânı olmayacak" cevabını verdi.

'S-400, F-35 TEKNOLOJİSİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ ELE GEÇİREBİLİR'

Topraklarına Rusya yapımı hava savunma sistemleri yerleştirilmesi durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulamaktan başka bir çareleri olmayacağını aktaran Menendez, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Burada Rusya'dan büyük bir askeri teçhizat parçası satın alınmasından bahsediyoruz. Türkiye dahil dünyadaki herkes bu eylem için cezalandırabilir. Bir F-35'in bir S-400'ün yanına koyulmasına izin vermemizin mümkün değil. Zira S-400 sistemi, F-35 teknolojisinin temeline ilişkin bilgileri ele geçirebilir. Bu açıdan bunun olması imkânsız."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal