ABD-Kuzey Kore Yakınlaşması Kısa Sürdü! Gerilim Yeniden Başladı

ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan yakınlaşma son buldu. İki ülke arasında yaşanan mektup krizinin ardından ABD tarafı Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları artık durdurmayacağını açıkladı.

29.08.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 30.08.2018-03:51)

ABD ile Kuzey Kore arasında meydana gelen mektup krizi ardından gerilim yükselerek sürüyor. ABD, Güney Kore'deki askeri tatbikatlarına tekrar devam kararı verdi. Kuzey Kore ise, nükleer görüşmeleri iptal etmekle tehdit etti. Trump-Kim şovunun sonuna gelindiği yorumları var.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD ile Güney Kore arasında bundan böyle yapılacak askeri tatbikatları durdurma gibi bir planlarının olmadığını ifade etti.

Pentagon'da medya mensuplarına açıklamalar yapan Mattis, Güney Kore ile beraber askeri tatbikatları sürdürecekleri mesajını verdi.

"Şu anda daha fazla askeri tatbikatı durdurma gibi bir niyetimiz yok" diyen Mattis, Washington ile Seul yönetimlerinin gelecekteki ortak askeri tatbikatları sürdürmek istediklerini ifade etti.

Kuzey Kore ile devam eden diplomatik sürecin yavaşladığını söyleyen Mattis, 2019 senesi için şimdilik net olarak Güney Kore ortak askeri tatbikat planlamadıklarını fakat kısa zaman içinde buna karar vereceklerini kaydetti.

POMPEO'NUN KUZEY KORE ZİYARETİ İPTAL

Kuzey Kore'nin Beyaz Saray'a mektubu ardından iki devlet ilişkileri tekrar gerilmişti. Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ziyaretini iptal etmişti.

Kuzey Kore'nin ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu nükleer görüşmeleri bitirmekle tehdit ettiği de iddia edildi.

TRUMP ASKERİ TATBİKATLARI DURDURMUŞTU

Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, görüşmenin sonrasında yaptığı konuşmada, Kuzey Kore ile müzakereler devam ederken artık Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları durduracaklarını ifade etmişti.

Güney Kore'de 32 bin ABD askerinin yer aldığını anmsatan Trump, ülkede süren askeri tatbikatlara dönük, "Bundan sonraki müzakerelerin olması gerektiği gibi gitmediğini görene dek savaş oyunlarını bitireceğiz. Fakat bundan büyük miktarda para tasarruf edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal