Türkiye Nükleer Silah Mı Üretecek? Rus Uzman Açıkladı

Rus Uzman Igor Nikulin, Türkiye'nin 5-6 sene içinde nükleer silah üretebileceğini duyurdu. Nikulin, "Türkiye, tabiki bir potansiyele sahip. Oldukça gelişmiş bir devlet ve bu alanda uzman yetiştirebileceği gibi yurt dışından da uzman alabilir." dedi.

29.08.2018-09:23 - (Son Güncelleme: 29.08.2018-09:30)

Türkiye'nin Batı'dan bütünüyle kopması halinde nükleer silah üretebileceği iddiasını değerlendiren Rus uzman Nikulin, "Türkiye, tabiki bir potansiyele sahip. Oldukça gelişmiş bir devlet ve bu alanda uzman yetiştirebileceği gibi yurt dışından da uzman alabilir." dedi.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Ankara- Washington hattındaki gerilimle alakalı olarak, Türkiye'nin Batı'dan bütünüyle kopması halinde uzun vadede nükleer silahlanmaya gitmesi tehdidinin bulunduğunu ifade etmişti.

NİKULİN: TÜRKİYE BU POTANSİYELE SAHİP

Sputnik'e demeç veren BM Biyolojik Komisyonu eski üyesi İgor Nikulin, "Türkiye, tabiki bir potansiyele sahip. Çok gelişmiş bir devlet ve bu alanda uzman yetiştirebileceği gibi yurt dışından da uzman alabilir." dedi.

"TÜRKİYE 5-6 YILDA NÜKLEER SİLAH GELİŞTİREBİLİR"

Rusya'nın inşa edeceği Akkuyu nükleer güç santrali de dahil Türkiye'de inşa edilecek nükleer santrallerden konuşan Nikulin, Ankara'nın işlenmiş nükleer yakıtları nerede toplanacağı hususunu şimdilik belirsiz süreliğine rafa kaldırmasının şüphe uyandırdığını söyleyerek, "Eğer Türkiye kendi başına hareket ederse 10 senede, teknik destek alırsa 5-6 senede nükleer silah yapabilir." diye konuştu.

"BATI TÜRKİYE'Yİ HAYDUT DEVLET İLAN EDERSE, HER ŞEY MÜMKÜN HALE GELİR"

Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın Türkiye'yi bir zaman dizginleyeceğini fakat ABD'nin eylemlerinin Ankara'yı ciddi önlemler almaya itebileceğini söyleyen Rus uzman, "Anlaşma, tabiki Türkiye'yi dizginleyecek. Batı'yla ilişkiler her şeye karşın istikrarlı olacak. Fakat Batı, Türkiye'yi haydut devlet kategorisine alırsa, o vakit her şey olası." diye ilave etti.

"TÜRKİYE HEDEF KOYARSA, BUNU HİÇBİR ŞEY ENGELLEYEMEZ"

Askeri ve Siyasi Analiz Bürosu ve kitle imha silahları uzmanı Nikolay Kostikin, Türkiye'nin kimyasal silah geliştirme hedefi koyması durumunda bu amaca ulaşmayı önleyecek bir sebep olmadığını söyledi.

Bazı devletlerin buna karşı çıkacağını ifade eden Kostikin, "Şu anda hiç kimse, nükleer devletler kulübünün genişlemesini arzu etmiyor. Nükleer silah sahibi tüm devletler, bunu engellemeye uğraşacak. Eğer Ortadoğu'da nükleer silah olursa, bu durum istikrarsızlığa sebep olur." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal