AB'den Libya'da Vaziyet 'Çok Kötü' Açıklaması

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Libya'da çatışmayı bitirmeyi amaçlayan Berlin sürecinin yürüdüğünü fakat sahada vaziyetin "çok kötü" olduğunu açıkladı.

17.02.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-14:51) AB'den Libya'da Vaziyet 'Çok Kötü' Açıklaması

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel'deki Dış İlişkiler Konseyi öncesinde basın üyelerine yaptığı açıklamada, Berlin sürecinin işlemeyi sürdürdüğü yorumununda bulundu.

"(Libya'da) Sahadaki durum çok çok kötü." diyen Borrell, Libya'nın petrol satışının tutulma olmasının ülke ekonomisini daralttığının altını çizdi.

Borrell, "Libya, satamadığı petrolden dolayı günde 60 milyon dolar kaybediyor." belirterek, bugün, bölgedeki silah engelinin kontrol edilmesi için ne gibi tedbirler alınabileceğini görüşeceklerini belirtti.

Libya problemini konuşmak için 19 Ocak'ta gerçekleştirilen Berlin Konferansı, yedi başlıkta 55 maddelik bir sonuç bildirisinin açıklanmasıyla sona ermişti.

Konferansa, Türkiye içinde 12 devlet ile Birleşmiş Milletler, Libya'daki taraflar, Afrika Birliği, Arap Birliği ve AB temsilcileri katılım göstermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal