ABD'den Münbiç ve YPG Açıklaması!

DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü ABD'li Albay Sean J. Ryan, Türkiye ile varılan Münbiç mutabakatına uyacaklarını ve YPG'nin Münbiç'te olmayacağını duyurdu.

18.09.2018-20:57 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-20:47) ABD'den Münbiç ve YPG Açıklaması!

ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean J. Ryan, ABD ile Türkiye'nin üstünde anlaşmaya vardığı Münbiç yol haritası ile alakalı "Münbiç'te çok az YPG'li var. Mutabakata bağlıyız, YPG Münbiç'in parçası olmayacak." ifadelerini kullandı. Münbiç'te çok az sayıda olay olduğunu söyleyen Ryan, Türkiye ile ABD'nin koordineli devriyelerinin bölgedeki istikrara fayda sağladığına değindi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndaki (Pentagon) bir görüşmeye video konferans yoluyla katılan Albay Ryan, Suriye ve Irak'ta süren DEAŞ karşıtı operasyonlar ile alakalı açıkalamarl yaptı.

Suriye'de DEAŞ ile mücadelenin son kısmına geldiklerini söyleyen Ryan, ABD liderliğindeki koalisyonun DEAŞ'tan almaya uğraştığı Orta Fırat Vadisi'nde bin 500 ile 2 bin DEAŞ üyesi olduğunu öne sürdü.

MÜNBİÇ'TE ORTAK DEVRİYELER İÇİN EĞİTİM SÜRÜYOR

Münbiç yol haritası çerçevesinde iki devlet güvenlik kuvvetlerinin bölgede ortak devriyelere şimdilik başlamadığını söyleyen Albay Ryan, ortak devriyeler için verilen eğitimlerin devam ettiğini bildirdi.

YPG MÜNBİÇ'TE OLMAYACAK

"Münbiç'te YPG/PKK güçleri olup olmadığı" ile alakalı bir soruya ise Ryan, "İzlediğim kadarıyla Münbiç'te çok az YPG'li bulunuyor. Anlaşmaya bağlıyız, YPG Münbiç'in parçası olmayacak." biçiminde cevap verdi.

Öte taraftan Türkiye ile Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış bölge kurması ile alakalı soruları cevaplamayan sözcü, koalisyonun anlaşmanın bir parçası olmadığını fakat anlaşma uygulanırsa insani bir problemin önüne geçilebileceğini söyledi .

"Koalisyonun mutabakatı memnuniyetle karşılayıp karşılamadığı" ile alakalı soruya cevap vermekten çekinen Albay Ryan, "Bizim arzumuz, yaşamları kurtaracak bir siyasi çözümün olmasıdır." ifadelerini kullandı.

"ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna radar ve füze savunma sistemleri konuşlandırdığı" ile alakalı sorulara cevap veren Ryan, ABD'nin radarları daha önce bölgeye konuşlandırdığını söylese de ülkesinin YPG/PKK'nın kontrol ettiği bölgelere füze savunma sistemi yerleştirip yerleştirmediği ile alakalı bilgi açıklamadı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal