ABD'de Türkleri Ayağa Kaldıran Mahkeme

ABD'de 1982 yılında Türkiye'nin eski Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı katleden Ermenistanlı teröristin şartlı tahliye mahkemesi öncesinde ABD'de yaşayan Türkler, Tahliye Kurulu’na imzalı bin mektup iletti.

31.05.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-12:49)

ABD'de 1982 yılında Türkiye’nin eski Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı katleden Ermenistanlı terörist Hampig Sasunyan'ın şartlı tahliye mahkemesi öncesinde ABD’de yaşayan Türkler ve Türk dernekleri imzalı bin mektubu Tahliye Kurulu'na gönderdi.

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı Günay Evinch, 29 Haziran güne görülecek şartlı tahliye mahkemesi öncesinde süreci anlattı.

Kaliforniya eyaletindeki hayata yeni geçen uygulamaya göre belli şartlara uyan mahkumların her 18 ayda bir şartlı tahliye isteiğinde bulunabildiklerini ifade eden Günay  Evinch, Sasunyan'ın buna göre yeni bir tahliye duruşması istediğini açıkladı.

''TÜRK TOPLUMU ÇOK HASSAS''

29 Haziran günü gerçekleştirilecek şartlı tahliye mahkemesi öncesinde Amerika’da yaşayan Türk toplumu olarak Tahliye Kurulu'na imzalı bin mektup gönderdiklerini belirten Günay Evinch, "Türk toplumu bu konuda son derece hassas. Başlatılan kampanyada kısa süre içinde toplanan imzalı bin mektup, dün itibarıyla Tahliye Kurulu'na iletildi. Bunların etkili olacağına inanıyoruz’’ diye konuştu.

TASC  Eş Başkanı Günay Evinch, Tahliye Kurulu'nun Sasunyan lehine karar vermesi halinde Kaliforniya Valisinin önünde kararı onaylamak ya da reddetmek için 6 aylık bir zamanın bulunduğunu belirtti. "Geçen sefer tahliye kurulu Ermeni terörist Sasunyan'ın tahliye talebini kabul etmiş ancak vali reddetmişti’’ diye konuşan Günay Evinch, bu süreçte de Sasunyan'ın tahliye edilmeyeceğine inandıklarına vurgu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal