Trump Operasyonu Ağzından Kaçırdı

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz şubat ayında Suriye'de Amerikan askeri güçlerinin de bulunduğu PKK kampına operasyon yapan Rusları vurduklarını ağzından kaçardı.

31.05.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-10:08)

ABD Başkanı Donald Trump, Zafer Komitesi'nin yardım gecesinde Suriye'deki bir operasyonun ayrıntılarını ağzından kaçırdı. Suriye’de Esad rejimi destekçisi olarak tanımladıkları Rus askerlerinin PKK kampına saldırdığını ifade eden ABD lideri Trump, hava operasyonu gerçekleştirdiklerinin itiraf etti.

PİLOTU ÖVECEKKEN İTİRAF ETTİ

Geçtiğimiz şubat ayında Deyrizor’da ABD askeri güçlerinin de bulunduğu SDG ismini kullanan YPG/PKK karargahına operasyon teşebbüsünde bulunan bir gruba, ABD’nin gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin ayrıntılar saklı tutuluyor.

ABD medyasına konuşan ve organizasyonda yer alan bir kişi, Donald Trump’ın saldırıya katılan bir F-18 tipi savaş uçağı pilotunun performansını methederken, operasyonun ayrıntıları ifşa ettiğini ortaya çıkarttı.

"SALDIRI 10 DAKİKA SÜRDÜ"

ABD medyasına konuşan ve etkinlikte bulunan kaynak, Donald Trump’ın “hava saldırısının 10 dakika sürdüğü ve bu süre içerisinde 100 ile 300 arasında Rus’un öldürüldüğünü” dediğini iddia etti.

Geçen hafta New York Times gazetesi ABD askerleri ile Suriye’de Esad rejimi yanlısı grup arasındaki çatışmaların dört saat boyunca devam ettiğini ve 300’e yakın rejim yanlısı milisin öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Saldırının ayrıntıları gizli olduğu için Amerikan yönetimi mevzu bahis saldırıya ilişkin açıklama yapmayı reddetmişti.

Konuya ilişkin Rusya2dan henüz açıklama gelmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal