ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: ABD'nin İran İstihbaratı Fazlasıyla Bulanık

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Üyesi Jim Himes, İran'a ilişkin istihbarat raporlarının 'çok bulanık' olduğunu belirtti.

17.05.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:37)

Amerikan Daily Beast haber sitesine açıklamalarda bulunan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Üyesi Himes, Washington'un Orta Doğu'ya gerçekleştirdiği askeri yığınağa gerekçe gösterilen İran'la ilgili istihbarat raporlarını yorumladı.

İran'ın bölgedeki tehditlerini çoğalttığını belirten istihbarat raporlarını incelediğini söyleyen Himes, istihbaratın anlaşılmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Beyaz Saray'ın Orta Doğu'da İran'a yönelik saldırgan yaklaşımlarının iki ülke arasındaki gerginliğin temel sebebi olduğu yorumunda bulunan Himes, "İncelediğim istihbarat raporlarını çok bulanık şeklinde niteleyebilirim. İranlıların başlattıkları çalışmaların bir çoğunun bölgedeki saldırgan yaklaşımımıza bir yanıt olduğuna inanıyorum." sözlerini kullandı.

'TRUMP HÜKÜMETİ İRAN'I PROVOKE EDİYOR'  

Söz konusu haberde, ABD'nin İran'a ilişkin istihbarat hakkında bilgi sahibi olan ve isimlerinin belirtilmesini istemeyen bazı Kongre üyelerinin Trump hükümetinin İran petrolüne yaptırımlar ve Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütleri listesine dahil etmesinin Tahran hükümetini provoke ettiğini söylediği belirtildi.

Trump hükümetinin eylemleriyle İran'ın yükselen agresifliği arasında direk olarak bağlantı olduğunu vurgulayan ismini açıklamak istemeyen bir Kongre üyesi de istihbaratın kuşkulu olduğunu ifade ederek, "B-52 bombardıman uçakları, uçak gemisi ve denizcileri göndermemizi gerektiren hiçbir şey yok." açıklamasında bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal