Kürtaj Yasağı Getiren Alabama Eyaleti Anne ve Çocuklara Tıbbi Destek Vermeyi De Reddetti

Kürtajı çok istisnai durumlar haricinde yasaklayarak ABD’nin en katı tasarısını onaylayan Alabama eyalet senatosunun aldığı tek karar bu değil

17.05.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:24)

Kürtajı çok istisnai durumlar haricinde yasaklayarak ABD’nin en katı tasarısını onaylayan Alabama eyalet senatosunun aldığı tek karar bu değil.

Alabama eyalet senatosu Kürtaj olmasına izin verilmeyecek kadınlar ve doğacak çocuklar için tıbbi destek sağlanması noktasında değişiklik tekliflerini de reddetti.

Kürtaj tasarısına karşı oy kullanan sekiz Demokrat senatörden biri olan Linda Coleman-Madison, kürtaj olmasına artık izin verilmeyecek kadınlar için devlet tarafından ücretsiz doğum öncesi ve tıbbi yardım sunulması noktasındaki kanun tasarısında bir değişiklik yapılmasını teklif etti.

YARDIM TEKLİFİ REDDEDİLDİ  

Fakat muhafazakârların çoğunlukta bulunduğu senato, bu teklifi altıya karşı 23 oyla reddetti.

Coleman-Madison, “Bana göre asıl günah olan bu dünyaya bir çocuk getirmek ve ona bakmamak. Asıl günah devletin yeterli bakımı sağlamaması. Eğitimlerini karşılayamıyoruz. Bir çocuk doğduğunda ve annenin çocuğuna bakmayacak kadar yoksul olduğunu bilmemize rağmen o anne için herhangi bir destek mekanizması sağlayamıyoruz” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal