ABD Tarihinde Bir İlk!

ABD Adalet Bakanlığı, Çin için ekonomik casusluk yapmak ve ABD havacılık şirketlerinin ticari sırlarını çalmakla suçladığı bir Çinli'yi Belçika'dan teslim aldı.

11.10.2018-11:57 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-12:02) ABD Tarihinde Bir İlk!

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, aleyhindeki casusluk suçlamaları doğrultusunda Belçika'da yakalanan Çin Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na (MSS) mensup Yanjun Xu isimli Çinli'nin, ABD'ye teslim edildiği ifade edildi.

Ülke tarihinde ilk defa, yurt dışında ikamet edip ajanlık yaptığı iddia edilen birinin ABD'ye teslim edildiği açıklanan bildiride, Yanjun'un Çin için ekonomik casusluk yapmak ve ABD havacılık şirketlerinin ticari sırlarını çalmak için uğraştığı belirtildi.

ABD Ulusal Güvenlik Genel Sekreter Yardımcısı John Demers'in açıklaması şu şekilde "Bu durum istisnai bir konu değil; Çin'in, Amerika aleyhine sürdürdüğü ekonomi politikasının bir parçasıdır. Başka ulusların sermayemizi ve zekamızın meyvesini çalmasına müsade edemeyiz. Diğer ülkelerin bizim hasadımızı kaldırmasına izin veremeyiz."

Geçtiğimiz hafta da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Çin güvenlik kurumlarını Amerikan teknolojisini çakdığını iddia etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal