Trump'ta Hindistan'a Büyük Gözdağı!

ABD Başkanı Donald Trump, tüm uyarılara rağmen Rus S-400 füze savunma sistemi satın alan Hindistan'ı hedef alarak Hindistan'ın kısa sürede Washington'ın tavrını öğreneceğini açıkladı.

11.10.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-11:35) Trump'ta Hindistan'a Büyük Gözdağı!

ABD'nin tüm tehditlerine rağmen Hindistan ve Rusya arasında S-400 füze savunma sistemi anlaşmasına imza attılar. Rusya'dan S-400 alan Hindistan, ABD yaptırımlarının yeni hedefi oldu.

ABD'nin Hindistan'a nasıl bir tavır alacağı sorusuna Donald Trump, "Hindistan görecek. Siz de beklenilenden daha kısa sürede göreceksiniz" yanıtıyla yeni bir tartışmaya alev verdi.

Hindistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bipin Rawat, New Indian Express'e yaptığı açıklamalarda, Hindistan'ın S-400 anlaşması sebebi ile ABD'nin yaptırım konusunda harekete geçeceğini bildiklerini fakat Yeni Delhi'nin bağımsız bir politika izlediğini dile getirmişti.

Geçen hafta Rusya ile Hindistan Yeni Delhi'ye S-400 sistemlerinin alımı için sözleşme imzaladı. 5.4 milyar dolar değerinde olduğu ifade edilen anlaşma, Hindistan'a 5 adet S-400 bataryası gönderilmesini içeriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal