ABD Suriye Saldırısı Maliyeti Şaşırttı

Bu sabaha karşı ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının ardından Tüm dünya, Suriye'ye düzenlenen askeri harekata kilitlendi. Tabi bu durum da akıllara Suriye harekatının maliyeti ne kadar oldu sorusunu getirdi.

14.04.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-16:55) ABD Suriye Saldırısı Maliyeti Şaşırttı

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye’de ki Esad Rejimine karşı düzenlediği hava harekatının maliyeti hayret ettirdi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Suriye hava savunma sistemleri, hava ve denizden atılan füzelere başarıyla karşılık verdi ve 71 Cruise füzesini önledi" açıklaması yaptı. Askeri uzmanlara göre operasyonun maliyeti yaklaşık olarak 240 milyon dolar seviyelerinde.

 Askeri uzmanlar bu operasyonu sınırlı hava harekatı olarak tanımlanması gerektiğini belirtirken operasyonun başarısına ilişkin her iki taraftan da farklı açıklamalar gelmeye devam etmekte.

 İlk yapılan açıklamada ABD Savunma Bakanlığı, operasyonun ilk adımının başarılı bir şekilde tamamlandığı ve bugün başka bir harekat düzenlenmeyeceği yönünde yaparken, koalisyon güçlerince yapılan değerlendirmelerde de saldırılan hedeflerin başarılı bir şekilde imha edildiği bilgisi verildi.

REJİM: FÜZELERİN ÇOĞUNU HAVADA VURDUK

Saldırının ardından batı medyasının aksine Suriye'ye yakın haber kaynaklarından yapılan açıklamalarda harekatın başarılı olmadığını iddia edilerek, Suriye hava savunma sistemlerinin 103 seyir füzesinin 71 tanesini etkisiz hale getirdiğini savundu.

OPERASYONUN MALİYETİ YAKLAŞIK 240 MİLYON DOLAR

Öte yandan askeri uzmanların açıklamaları ise, füzelerin maliyeti, uçakların yakıtı ve diğer bazı unsurların da eklenmesiyle birlikte operasyonun toplam maliyetinin yaklaşık olarak 240 milyon dolar seviyelerinde olduğunu ifade etti.

HER BİRİ 1.6 MİLYON DOLAR (6,5 MİLYON TL)

ABD, Suriye’deki hedefleri, Akdeniz’de konuşlandırdığı gemilerinden attığı Tomahawk füzeleri ile vurmuştu. Füzelerin her biri 1 milyon 600 bin dolar değerinde. Nokta atışı yapabilen ve seyir füzesi sınıfındaki Tomahawk füzeleri gemi, denizaltı ve karada konuşlu fırlatıcılardan atılabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal