Trump Suriye Operasyonu Açıklaması Yaptı!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye yönelik operasyonların ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı, "Dün geceki vuruş mükemmel şekilde icra edildi. ifadelerini kullandı

14.04.2018-15:53 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-16:48) Trump Suriye Operasyonu Açıklaması Yaptı!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye yönelik operasyonların ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı, "Dün geceki vuruş mükemmel şekilde icra edildi. Fransa ve Birleşik Krallığa bilgelikleri ve askeri güçleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı" şeklinde yazdı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamayla Suriye'ye yönelik operasyonun düğmesine basmıştı. Açıklamasında, "Kısa bir süre önce Amerikan askeri kuvvetlerine, Suriye diktatörü Beşşar Esed'in kimyasal silah depolarıyla ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim. İngiltere ve Fransa ile birlikte ortaklaşa bir operasyon şu anda başlamıştır. İki ülkeye de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Trump'ın talimatlarının ardından ABD, İngiltere ve Fransa; Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri ve kimyasal silah depolarının olduğu noktaları bombaladı. Şam'daki askeri noktaların hedef alındığı saldırıda; Mezze Havaalanı, 41.Tugay ve Araştırma Merkezi vurulduğu haberi verildi. Koalisyon güçlerinin yaptığı saldırıda başkentteki bilimsel araştırma tesisi de bombalandı. Trump saldırıyla ilgili Twitter hesabından da bir açıklama yaptı ve bu açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Dün geceki vuruş mükemmel şekilde icra edildi. Fransa ve Birleşik Krallığa bilgelikleri ve askeri güçleri için teşekkürler. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal