ABD Peşmerge Destek: 4 Yıldır Onlar Ödüyormuş

4 yıldan fazladır Bağdat ile yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı maaşlarını düzgün alamayan Peşmerge güçlerine ABD’den destek geldiği bildirildi.

21.04.2018-17:51 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-17:43) ABD Peşmerge Destek: 4 Yıldır Onlar Ödüyormuş

4 yıldan fazladır Bağdat ile yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı maaşlarını düzgün alamayan Peşmerge güçlerine Amerika Birleşik Devletleri’nden destek geldiği bildirildi

20 MİLYON 800 BİN DOLAR

Peşmerge Bakanlığı kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre, bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bankalarına Amerika Birleşik Devletleri’nin peşmerge güçleri için tahsis ettiği 25 milyar Irak Dinarı (20 milyon 800 bin dolar) yatırıldığı ve yatırılan paranın bu hafta içerisinde bakanlık mensuplarına dağıtılacağı öğrenildi.

MAAŞLARINI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ÖDÜYOR

Amerika Birleşik Devletleri Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçleri için her ay 25 milyar Irak Dinarı (20 milyon 800 bin dolar) tahsis edeceği bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan askeri işbirliği uyarınca peşmerge güçlerinin maaşları Amerika Birleşik Devletleri tarafından ayda 20 milyon 800 bin dolar olmak kaydıyla ödeniyor.

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin terör örgütü olarak sınıflandırdığı YPG/PKK güçlerine de her ay yüz milyonlarca dolar para aktardığı biliniyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarılarına kulak asmayan Amerika Birleşik Devletleri Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçlerine de para yardımı yapmaya devam ediyor

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal