ABD, Pakistan ve Hindistan Arasındaki Gerginliği Azaltmayı Umuyor

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Hindistan'a vardıktan sonra Ahmedabad'da toplanan kalabalığa hitap ederken, ABD’nin Pakistan ile "terörle mücadele etmek ve sınırlardaki terör meselesi üzerine" çalıştığını söyledi.

24.02.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:51)

Trump, Hindistan’a yaptığı 36 saatlik ziyaretinin ilk gününde ABD-Hindistan ilişkilerini yeniden vurgulamak amacıyla yaptığı konuşmada, "Pakistan ile iyi ilişkilerimiz var ve bu ilişkilerle ülkeler arasındaki gerilimleri azaltabileceğimizi umuyoruz." dedi.

Trump’ı dinlemek üzere dünyanın en büyük kriket stadyumunda 100.000'den fazla insanın toplandı. Bu Trump'ın siyasi kariyerinde konuşma yaptığı en büyük topluluk.

Hindistan Ahmedabad'da yeni inşa edilen stadyumdaki neredeyse herkes, üzerinde etkinliğin adı “Namaste, Trump” veya “Welcome, Trump” (Hoş geldin Trump) yazılı beyaz bir şapka takıyordu.

Trump konuşmasına “Amerika Hindistan'ı seviyor, Amerika Hindistan'a saygı duyuyor ve Amerika her zaman Hint halkına sadık bir dost olacak” mesajını iletmek için 8.000 mil seyahat ettiğini söyleyerek başladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal