İtalya’ya Hava Uçuşları Yasaklansın

İtalyan medyasının önde gelen gazetesi Coriere della Serra’nın verdiği habere göre koronavirüsün bulaştığı hasta sayısı son 24 saatte iki kat arttı.

24.02.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-12:19) İtalya’ya Hava Uçuşları Yasaklansın

Bazı internet haber sitelerinde de İtalya’da koronavirüsün yakalanan iki hastanın öldüğü iddia ediliyor. Kamuoyu Türk Sağlık Bakanlığı’ndan İtalya’ya sivil havacılık uçuşlarının yasaklamışını bekliyor.

Öldürücü salgın virüs koronavirüsün bulaştığı ülkeler içerisinde en hızlı yayılmayı İtalya’da gerçekleştirdiği öğrenildi.

İtalya’da baş gösteren   koronavirüs, son 24 saatte etkisi altına aldığı insan sayısını iki katına çıkardı. Ülkede ekonomik hayat adeta durma noktasına gelirken, okulların ve kamu kurumlarının tatil edilmemesinden dolayı virüsün hızla yayıldığı belirtiliyor.

İtalyan sağlık sendikalarının tüm uyarılarına rağmen ilgili bakanlık ülkeye uçuş yasağı getirmiyor. Sağlık sendikaları, virüsün yayıldığı ülkelerden gelen yolcular arasında taşıyıcı olduğunu ve Conti hükümetinin ülke hava sahasını sivil uçuşlara kapatmamasından dolayı koronavirüsün Çin’den sonra en hızlı şekilde yayılan ikinci ülkenin İtalya olduğunu açıkladılar.

Ülkenin saygın gazetelerinde Corierre della Serra da yayımladığı bir haberde sendikanın iddiasını doğruladı ve bu haberi sosyal medyadaki hesaplarında paylaştı.

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın İtalya’dan gelecek olan sivil uçuşlara ne zaman yasak koyacağı merak ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal