ABD Önderliğindeki Grup: Türkiye Bölgeyi İstikrarsızlaştırıyor

Türkiye, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör örgütlenmesini engelleme planları yaparken, 7 ülke kendi güçlerini bölgeye konuşlandırmak amacıyla adımlar atıyor.

08.02.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-11:01) ABD Önderliğindeki Grup: Türkiye Bölgeyi İstikrarsızlaştırıyor

Türkiye, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör örgütlenmesini engelleme planları yaparken, 7 ülke kendi güçlerini bölgeye konuşlandırmak amacıyla adımlar atıyor. ABD, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, S. Arabistan ve İngiltere dışişleri bakanları ortak bir deklarasyon yayınlayarak, Türkiye’yi “bölgeyi istikrarsızlaştıran güç” olarak nitelendirdi.

Türkiye’yi Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG yapılanmasını yok etmek ve bölgeyi yerel halka teslim etme doğrultusundaki kararlılığından vazgeçiremeyen ülkeler Washington’da toplanarak teröre destek deklarasyonu yayınladı.

Washington’da DEAŞ karşıtı koalisyonun 79 üyesinin görüştüğü toplantıya paralel olarak yedi ülke ayrı bir toplantı düzenledi ve Türkiye’nin Suriye ve terörle mücadele politikasına karşı adımlar attı.

ABD, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları’nın bir araya gelerek Suriye sorununu görüştükleri toplantıdan sonra, ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ortak bir açıklama yayımladı.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONU ENGELLENMEK İSTENDİ

Türkiye’nin Münbiç ve Fırat’ın doğu bölgesindeki PKK/YPG terör güçlerine karşı planladığı geniş kapsamlı operasyonu engellemeye çalıştıkları açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 numaralı kararı ve diplomasi ve uluslararası kararlar çerçevesinde BM çabalarının destekleneceği bildirildi.

7 ülkenin yer aldığı ortak açıklamada “Bölgeyi istikrarsızlaştırmak ya da askeri bir çözüm aramak isteyenlerin yalnızca bölgedeki gerilimi tırmandıracağı ve çatışma riskini artıracağına en güçlü şekilde inanıyoruz” ifadeleriyle Türkiye’nin terörle mücadeleye karşılık attığı adımlar eleştirildi.

Yayınlanan deklarasyonda resmen Türkiye’ye “bölgeyi istikrarsızlaştıran güç” etiketi yapıştırılmak amaçlandı ve terör örgütünün işgal ettiği bölgenin korunması gerektiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal