''ABD Nisan Ayının Sonuna Kadar Suriye'den Çıkacak''

ABD'nin Suriye'de bulundurduğu tüm güçlerini Nisan ayı sonuna kadar ülkeden tamamen çıkarmayı planladığı ileri sürüldü.

08.02.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-10:41) ''ABD Nisan Ayının Sonuna Kadar Suriye'den Çıkacak''

ABD'nin Suriye'de bulundurduğu tüm güçlerini Nisan ayı sonuna kadar ülkeden tamamen çıkarmayı planladığı ileri sürüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Amerikalı yetkililerden elde ettiği bilgiler doğrultusunda, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin YPG/PKK'nın korunması amacıyla herhangi bir plan yapılmasını beklemeden Nisan ayı sonuna kadar Suriye'den tamamen çekileceğini iddia edildi.

Yetkililerin birkaç gün içinde DEAŞ'ın elindeki son bölgenin de alınmasıyla beraber ABD'nin Suriye'deki güçlerinin artık tamamen çekilmeye yoğunlaşacağını ifade ettiği aktarıldı.

Planlarlarda bir değişiklik söz konusu olmazsa ABD kuvvetlerinin büyük bir kısmı Mart ayında çekilmiş olacağı, geri kalanının ise Nisan ayı sonuna kadar Suriye'den çekileceği belirtildi.

ABD'nin YPG/PKK'nın korunması hakkında Türkiye ile görüşmeler düzenlediğinin fakat bu konuda bir sonuca ulaşamadıklarının aktarıldığı haberde yetkililer, ABD güçlerinin, terör örgütü YPG/PKK için herhangi bir koruma planı olmaksızın ülkeden çıkacağını vurguladı.

Pentagon Wall Street Journal'da yayınlanan iddialara karşılık henüz bir açıklama yapmadı fakat ABD Başkanı Trump, dün DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanlarının yaptığı açıklamada gelecek hafta içerisinde DEAŞ'ın elindeki topraklarının tamamının alındığını söyleyebileceklerini belirtmişti.

ABD'nin çekilme sürecini takip etmek ve süreci koordine etmek amacıyla Türkiye ile ABD arasında ortak görev gücü sağlanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal