ABD, Kuzey Kore İle Görüşmelere Hazır Olduğunu Belirtti

ABD Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, nükleer müzakerelerde "eş zamanlı ve paralel" ilerleme sağlamak amacıyla ABD'nin Kuzey Kore ile görüşmelere hazır olduğunu belirtti

28.06.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-16:06)

ABD hükümetinin Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, ülkesinin, nükleer silahların yok edilmesi noktasındaki müzakereleri ilerletmek amacıyla Kuzey Kore ile görüşmelere hazır olduğunu açıkladı.

Yonhap ajansının Güney Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, ülkenin Kore Yarımadası ve güvenlik işleri özel temsilcisi Lee Do-hoon ile başkent Seul'de görüşen Biegun, ABD'nin, nükleer müzakereleri "eş zamanlı ve paralel" bir şekilde ilerletmek için Kuzey Kore ile görüşmelere hazır olduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Biegun, ABD’nin, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki 12 Haziran Singapur Ortak Deklarasyonu'nda yer alan taahhütleri eş zamanlı ve paralel bir şekilde gerçekleştirmek için Kuzey ile yapıcı görüşmeler yapmaya hazır olduğunu yeniden teyit etti." ifadesi aktarıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, hafta sonu Güney Kore'ye düzenleyeceği ziyaretten bahseden Biegun, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Trump arasındaki görüşmenin, Kore Yarımadası’ndaki barış ve refah için önemli bir fırsat olacağına da işaret etti.

İKİLİ DİYALOĞA İLİŞKİN OLUMLU SİNYALLER  

Lee de, Trump ile Kim arasındaki kişisel mektuplaşmalardan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in geçtiğimiz haftaki Pyongyang ziyaretinden beri, olası bir diyaloğun tekrardan başlatılması için olumlu sinyaller olduğu yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal