ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Lideri Putin Türkiye'yi Konuştu

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 Zirvesi'nde bir araya geldi. Yapılan ikili görüşmede Türkiye'nin de konuşulduğu öğrenildi.

28.06.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-15:46)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın G20 Liderler Zirvesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmede Suriye'yi ele aldıklarını söyleyerek, "İki lider uluslararası ilişkileri, Suriye'yi ve İdlib'deki durumu konuştu. Bu bağlamda Türkiye hakkında da görüştüler." dedi.

Peskov, Putin ile Trump'ın Japonya'nın Osaka kentinde yapılan G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde bugün yaptıkları görüşme ile alaklaı basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

İki liderin uluslararası konuları görüştüklerini söyleyen Peskov, "Putin ve Trump uluslararası ilişkileri ve ticareti konuştular. Suriye'yi ve İdlib'deki durumu da konuştular. Bu çerçevede Türkiye hakkında da görüştüler." sözlerini kullandı.

Görüşmede Çin ile alakalı olayların da görüşüldüğü bildirilen Peskov, "Ayrıca silahsızlanma ve stratejik istikrara dönük meseleler de ayrıntılı biçimde görüşüldü." dedi.

İki liderin karşılıklı müzakerelerin sürmesi hususunda anlaştığına işaret eden Peskov, "Ele alınan meseleler Rus ve ABD'li dışişleri bakanları ve hazine görevlileri arasında sürecek." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal