ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Ortadoğu'da İran'la Yüzleşmeden Barış Olmaz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'ı Ortadoğu'daki sorunların temeli olarak tanımladı ve , "İran ile yüzleşmeden Orta Doğu'da barış ve güvenlik sağlanamaz" dedi.

14.02.2019-20:23 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-20:18) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Ortadoğu'da İran'la Yüzleşmeden Barış Olmaz

"Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı konferans Varşova'da düzenlendi.

VARŞOVA'DA KONUŞTU

ABD öncülüğünde Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı konferansın açılışında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Pompeo, İran'ın Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak üzerindeki etkisini kötü yönde kullandığını ifade ederek, İran ile cepheleşmeden Orta Doğu'da barışa ve bölgesel istikrara ulaşılamayacağını savundu.

İRAN'A YÜKLENDİ

Pompeo Orta Doğu'daki sorunların temelinde İran'ın olduğunu söyleyerek, "İran ile yüzleşmeden Orta Doğu'da barış ve güvenliği sağlanamaz. Bu mümkün değil. Lübnan'da, Yemen'de, Suriye'de ve Irak'ta menfi bir nüfuzu var. Husiler, Hamas ve Hizbullah'a destek veriyor. Bunlar gerçek tehditler. İran'ı geriletmeden Orta Doğu'da barışa ulaşmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal