ABD: Çin Normal Bir Ulus Gibi Davranmalı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Çin'i ticaretle ilgili normal bir ulus gibi davranmaya ikna etmek için "çok yönlü bir çaba" içinde olduğunu belirtti.

01.11.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-11:59) ABD: Çin Normal Bir Ulus Gibi Davranmalı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin'i ticaretle ilgili normal bir ulus gibi davranmaya ikna etmek için "çok yönlü bir çaba" içinde olduğunu ve Washington'un 10 Çinliyi havacılık sırlarını çalma suçlamasıyla ilgili uluslararası hukuka saygı duymasını söyledi. Çarşamba günü radyo röportajında konuşan Pompeo, Çin'in fikri mülkiyet hırsızlığı iddiasını “uygunsuz” ve “dünyadaki süper güç ya da lider olmakla tutarlı değil” olarak nitelendirdi. Pompeo ayrıca, “Bir başka ülkenin fikri mülkiyetini çalmak, Çin'in yüz milyarlarca dolarlık bir tirajla uğraştığı bir şey, Çin'i durdurmak için bir yol bulunması gerekiyor.” dedi.
Pompeo, “Stratejik çabalarımız, Çin’in çabalarına karşı geri adım atma mozaiğinin bir parçası. Bu, Çin'i ticaret konusunda ve uluslararası hukuk kurallarına göre normal bir ulus gibi davranmaya ikna etmek için çok yönlü bir çabadır ”diye ekledi.

Salı günü erken saatlerde, Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan bir ABD iddianamesi, Çinli istihbarat memurlarının, hackerlar ve şirket içerisindeki şahıslarla, özel şirketlerin bilgisayar sistemlerine girmeleri ve ticari motorlarının üretimi hakkında bilgi çalmalarını talep ettiklerini iddia etti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bu ayın başlarında Çin'i, önümüzdeki Salı günü yapılacak kongre seçimlerinden ve Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı bölgelerdeki umursamaz askeri eylemlerden önce Trump'ı zayıflatmaya yönelik “kötü niyetli” çabalardan suçladı. Çin bütün iddiaları ve suçlamaları reddetti. ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile fikri mülkiyet hırsızlığını devam eden ticaret savaşının bir parçası olarak gördüğünü belirtti. Her iki ülke de birbirlerinin mallarına milyarlarca dolar vergi getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal